Angstbehandling med bevidst nærvær – for behandlere

Angstbehandling

Er du behandler, og har du lyst til inspiration til dit arbejde med angsten og bevidst nærvær?

Eller oplever du angst og er nysgerrig efter at vide, hvordan jeg arbejder med angst-problematikker?

Så vil du også kunne finde inspiration i denne artikel.

Her finder du nemlig mit bud på angstbehandling med bevidst nærvær. Skrevet let og overskueligt i 12 trin.

“Jeg er af den opfattelse, at det er muligt at lære at håndtere sin angst – uden nødvendigvis til en start at skulle bruge en masse tid på at forstå, hvorfor den er opstået. Mit arbejde med angsten har fokus på, hvordan man som angstramt kan lære at håndtere angsten. Hvordan man kan lære at møde angsten, så det bliver muligt igen at leve et værdifuldt liv. 

Jeg er bevidst om, at det kan være gavnligt for nogle at forstå, hvorfor den er opstået. Der er ingen tvivl om, at der kan være en gave i den angst, klienten oplever. Det har jeg blandt andet skrevet om i min bog “MØD DIN ANGST”. 

– MEN vigtigst af alt, må vi som behandlere først og fremmest lære den angste at forstå angstens liv – så de ikke bliver så bange for, hvad der sker i kroppen. Undervisning, rådgivning om angst er vigtige pointer og fundamentet for al angstarbejde – dernæst må vi arbejde med det bevidste nærvær, så det kan bruges som en hjælp til igen at leve det værdifulde liv med alt, hvad det indebærer for den enkelte. “

Artiklen “Mød angsten med bevidst nærvær” er tidligere bragt i “Tidsskrift for Psykoterapi nr. 2 2015”. Du kan læse artiklen her:

Artikel Psykoterapeuten