Manglende handlekraft

Ønsker du mere handlekraft – længes du efter at få noget vigtigt gjort?

Noget af det, der har optaget mig i den senere uge – ja faktisk igennem længere tid, er, hvor svært det faktisk er, for mange mennesker at foretage ændringer i sit liv. Hvor svært det er at bryde gamle vaner og mønstre. Jeg tror, at mange af os kan nikke genkendende til dette. Vi ønsker og drømmer, men handlingen følger ikke med! Hele tiden finder vores sind på undskyldninger. Vi hopper på sindets historier og fortsætter, som vi hele tiden har gjort. Til stor ærgelse, bekymring og frustration. Og på trods af denne negative energi, får vi alligevel og stadig ikke taget de skridt, vi ønsker. 

Hermed må jeg tydeliggøre, at jeg er bevidst om, at sidste uges blog-indlæg “Det er okay at være bange, så gør det nu alligevel” kan have sine begrænsninger. Nogle gange fungerer det for os at få en kærlig reminder; andre gange gør det bare ikke. Det er jo det, vi ser gang på gang. Og dette vil jeg gerne anerkende i dag. 

Vi vil gerne, men vi gør det ikke! 

Hvad gør jeg, når jeg ikke kan tage det skridt, jeg inderst inde ønsker?

Min erfaring er, at vi kan bruge ufattelig lang tid på at spekulere og skælde os selv ud – dette er måske ikke det mest selvkærlige at gøre! 

Føler du nogle gange, at du mangler sparket? Altså det kærlige spark? Eller i virkeligheden den kærlige motivationsfaktor? 

Den er du nødt til at kunne give dig selv. Der er ingen, der kommer langt med bebrejdende miner som: “Tag dig nu sammen” / “Du burde da også” / “Hvorfor kan jeg ikke, når alle andre kan”. 

Jeg er sikker på, at du aldrig ville tale sådan til din bedste ven? 

Har du overvejet, hvorfor du giver dig selv lov til at tale sådan til dig selv?

Jeg står ofte selv i samme situation. Selvom jeg til tider kan virke enorm handlekraftig, så er jeg det bare ikke altid. Og i dag handler dette indlæg om de gange, hvor vi ikke gør det, vi ønsker at gøre. Så ja, jeg har også indimellem tidspunkter, hvor jeg vil træne mere, men ikke får det gjort. Jeg vil drikke mindre kaffe, men gør det ikke! Jeg vil spise mere, som min krop har brug for, men jeg gør det ikke. Jeg er faktisk ekspert på dette område! Men jeg gør noget andet i dag, end jeg gjorde for bare tre år siden. 

Hvordan tackler jeg denne situation?

Jeg er stadig på vej og midt i denne rejse med at forstå menneskets ønsker og længsler, sammensat med manglende handlekraft, men indtil videre, vil jeg videregive dig mine bedste erfaringer. Og det er faktisk det, der indtil dags dato, har virket bedst for mig! Og nu taler jeg ikke om de gode råd, hvor man ligepræcis bliver klar til at tage skridtet. Nope! Jeg taler om alle de gange, hvor du ikke får taget skridtet. For vi må erkende, at disse tidspunkter findes. Uanset hvormange gode råd og guidelines du kan læse eller coache dig til. 

Jeg var for nogle måneder siden til foredrag med Michael Kold omkring temaet “Vilje komme indefra” – og jeg må sande, at jeg var dybt overrasket over, at han lagde nogle tal på bordet, der gav et praj om, hvor få af os, der virkelig ville formå at tage hjem og foretage de skridt og ændringer,  vi ønskede. Jeg husker ikke præcis talene eller procentdelen, men jeg forstod, at dette emne er vigtigt – for mange af os formår det bare ikke altid, selvom vi ønsker det. 

Vi får i virkeligheden brug for hjælp til at hjælpe os selv, når det ikke lige lykkes. 

Her er mine bedste erfaringer og de faktorer, jeg altid bestræber mig på at leve ud! 

  1. Find fred med, at det åbenbart ikke er tid lige nu. Vid og giv dig selv lov til, at vi nogle gange lever i skyggen og andre gange i solen. Altså nogle gange er vi gode til at få tingene gjort – andre gange ikke. Og det ER okay. Vær i tillid til livets processer. 
  2. Vid, at det ikke hjælper at skælde dig selv ud. Tal kærligt og omsorgsfuldt til dig selv. Kan du ikke finde fred med, at det “ikke er lige nu” – Kan du ikke tale pænt til dig selv, er det måske tid til næste step. 
  3. Du må hente hjælp ind. Mange gange er det lettere at foretage ændringer i sit liv, når du har en sparringspartner, coach eller terapeut. Det forpligter på en måde, der for mange virker motiverende. 
  4. Når du henter hjælp, så vær sikker på, at den person du henvender sig til; har de resultater, du ønsker!

Håber, at mine erfaringer kan give dig inspiration! Del gerne dine erfaringer i boksen herunder.
Kærligst Heidi. 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *