Hvad fokuserer du på – på livets scene?

Forestil dig, at du sidder foran en kæmpe stor scene.

Dit livs scene.

Alt, hvad du oplever i dit liv, udspiller sig på scenen foran dig.

Du sidder blot og iagttager.

Du kan se alt.

Alle dine tanker er på scenen. Dine tanker om fortiden. Dine tanker om fremtiden. Dine domme, vurderinger, sammenligninger, fantasier, billeder og drømme.

Dine følelser. Din vrede, din glæde, din angst, din frygt, din jalouxi, din begejstring. Alle dine følelser, uden undtagelser.

Dine kropsfornemmelser. Dine smerter. Alt, det du sanser, alt det du mærker.

Alle de mennesker, du holder af.

Alle dine situationer, alle dine oplevelser!

Hvad fokuserer du på … på livets scene?

Indimellem sker der det i livet, at vi får en slags tunnelsyn. Som når vi f.eks. oplever angst, sorg, depression og negative tanker! Vi kan ikke fokusere på andet. Det er det eneste, vi fokuserer på – og dermed også det eneste, vi ser. Vi bliver snæversynede og vores fokus på den ene ting, bliver så intens, at vi kan komme til at glemme alt det andet, der også er på livets scene.

Øvelse: Vær iagttager på dit liv – er et vigtigt redskab!

Når du oplever, at dit liv har taget en drejning, hvor du måske føler, at dit fokus er blevet snæversynet. Når du oplever, at der er noget, der tager alt for meget af din opmærksomhed. Så øv dig i at blive iagttager på dit liv. Iagttag alt det, der er til stede uden at dømme det. Du er blot iagttager. Du øver iagttagerens rolle og lærer dermed ikke at smelte sammen med f.eks. din angst eller dine tanker.

At være iagttager til dit eget liv er et givende redskab, når du ønsker “ikke at blive alt for opslugt” af noget, der ikke nærer dig! Du lærer nemlig, at du altid har mulighed for at skifte fokus.

Der findes nemlig rigtig mange ting, vi kan fokusere på – på livets scene.

Hvorfor ikke fokusere på det, der nærer dig?

På Powerflow Online Mindfulness arbejder vi med vores opmærksomhed, men også vores evne til at være iagttager på os selv og på livet. Er du blevet nysgerrig kan du læse mere om Powerflow Online Mindfulness ved at klikke på billedet herunder:

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *