Bliver du påvirket af andres humør og stemninger?

 

Mange mennesker oplever, at de meget let bliver påvirket af andre menneskers humør … af stemninger, energi og sindstilstande!

Har du brug for hjælp til at blive løsrevet fra at blive påvirket af andres humør og stemninger, giver jeg dig her mine bud på mulige veje mod indre frihed.

Genkender du denne situation:

“Du mærker, at din partner er i dårligt humør eller måske bare lidt lav på energi, måske lidt træt. Inden du ser dig om, oplever du, at du er hoppet i samme båd. Før var din egen energi en helt andet. Du havde en skøn og en dejlig dag. Men … uden du opdagede det, er du blevet smittet. Du fortsætter i samme stil, som din partner. Du skyder på den anden. Giver den anden skylden for, at der pludselig er dårlig stemning. Den anden er pludselig både træls,  irriterende og skyldig i dit humør!

Det er blevet en ond cirkel. Irritation, mere irritation … og mere igen.

Din partneres version er: “Jamen, jeg var bare træt … intet andet””

Dette sker for rigtig mange mennesker! Igen og igen. Vi ved det egentlig godt. Vi ønsker ikke at lade os smitte, men det sker alligevel – gang på gang. Fordi vi grundlæggende som mennesker kan have svært ved at rumme vores egen træthed, lave energi, dårlige humør – og endnu mindre kan vi nogle gange rumme, at andre omkring os også oplever dette.

Dette kan let blive en lidt ond cirkel – med mindre:

– at du er bevidst om, at du rent faktisk har muligheden for at lære at blive hjemme i dig selv. Du har muligheden for ikke at følge med – og som det nogle gange også sker – bidrage til yderligere dårlig stemning!

Kender du denne onde cirkel?

Og kunne du tænke dig at bryde den?

Så du bliver hjemme i dig selv … fremfor at være ovre i andre?

Så får du her mine bud på, hvordan du lærer ikke at blive så automatisk smittet:

Hvad kan jeg gøre, når jeg opdager, at jeg er ved at blive påvirket af en andens humør?

 1. Lad være med at påtage dig ansvaret for den andens humør. Giv den anden lov til at have det som vedkommende har det.
 2. Påtag dig ansvaret for dit eget humør. Din egen stemning og din energi.
 3. Giv slip på, at livet skal være på en bestemt måde! Giv slip på, at din partner/kollega/forældre/ven/veninde skal være på en bestemt måde. Giv slip på at du eller nogen, skal føle på en bestemt måde.
 4. Flyt dig fysisk. Gør noget du ved, hæver din egen energi. Gør ting, du holder af. Vær sammen med mennesker, du holder af.  (Når jeg skal hæve min energi kunne jeg finde på at gå en tur, lytte til en youtube- video omkring høj bevidsthed, høre musik, drikke kaffe med en veninde, besøge min familie.)
 5. Flyt dig mentalt. Indimellem kan du ikke flytte dig fysisk. Du skal måske passe dit arbejde, deltage i en familiekomsammen, sidde med børnene og partneren over aftensmaden! I disse situationer må du gøre dit eget indre arbejde.
 6. Mind dig selv om følgende:
  Du kan lære at hæve dig over andres energi. Du er ansvarlig for dine tanker og følelser – og kun dine egne.
  Du kan ikke kontrollere, hvad andre mennesker tænker og føler – men du kan kontrollere, hvordan du vælger at forholde dig til dem! Du har altid muligheden for at blive hjemme i dig selv. Du har muligheden for at bevare din egen energi ved at flytte fokus. Fysisk eller mentatlt.
 7. Brug altid din vejrtrækning som en helt naturlig måde, hvorpå du bevarer kontakten til dig selv! Med din vejrtrækning kan du bringe ro til dit sind og din egen energi. Du bevarer DIN energi i DIG!
 8. Mød det, der sker i dig med accept – og læg din energi på det, der nærer dig!
 9. Vær tilsidst nysgerrig på – når du sætter den anden fri – om du ikke også sætter dig selv fri?

Dette emne er et emne, der har fyldt meget i mit liv i mange år, Hold fast, jeg har tilbragt langt mere tid over i andre – end hjemme i mig selv. Jeg nyder nu, at jeg mærker, at jeg bliver mere og mere fri. Ikke at det virker hver gang. Selvfølgelig falder jeg også i engang imellem. Men jeg mærker tydeligt, hvordan det hjælper mig selv at være opmærksom på mine egne små 9 bud. Jeg håber, at også du finder inspiration i mine ord.

Kærlige tanker Heidi.

Har du brug for hjælp til at ‘blive hjemme i dig selv’ – og måske ikke altid blive så påvirket af andre menneskers energi, så kunne Powerflow Online Mindfulness måske være noget for dig?

Du kan læse mere ved at klikke på billedet herunder:

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *