Åndedrætsøvelse

Har du brug for at stå stærkt i dig selv, kan denne åndedrætsøvelse hjælpe dig!

I dag vil jeg dele noget med dig, som kan synes alt for naturligt og ubetydeligt, men om ikke andet, så er det alligevel så enormt værdifuldt. Det handler faktisk om at nære dig selv, din sjæl og din fysiske krop!

Husker du, om du som barn – når du blev vred eller ked af det – har fået at vide, at du skulle trække vejret ned i maven? Måske også som voksen? Måske har du endda hørt det så mange gange, at det til sidst er blevet en floskel, som du dybest set ikke forstår vigtigheden af, for vejrtrækningen passer jo sig selv!

Og ja, det er er rigtigt; vejrtrækningen passer sig selv.

Men vidste du, at du rent faktisk kan lære at bruge din vejrtrækning til at berolige dig selv med, når du bliver fyldt med svære og voldsomme følelser, svære beslutninger og nye skridt?

Jeg må erkende, at – af alle de skønne og hjælpsomme terapeutiske redskaber, som jeg har med mig – er dette mit allervigtigste redskab! Både i mit eget liv, men også i arbejdet med de mennesker, jeg møder.

I virkeligheden søger mange mennesker nemlig hjælp, når der er noget i livet, der er svært at bære. I åndedrættet ligger din bedste hjælper! Åndedrættet hjælper dig med at bringe kontakt til nu´et og dermed også dine føleler. Du kan lære at trække vejret ned igennem dine følelser – og du vil meget hurtigt med få enkelte øvelser kunne mærke effekten af at få fornyet ilt rundt i kroppen!

Derfor skal du i dag have et lille uddrag fra min bog. Jeg arbejder med åndedrættet på flere forskellige måder. I dag skal du have øvelsen “Kast anker med bevidst vejrtrækning – stå stærkt”.

 Kast dit anker med bevidst vejrtrækning – stå stærkt!

“Et sidste tip i forhold til, hvordan du kan øve dig i at være med dit ubehag for at kunne gøre det vigtige, er billedet Kast dit anker. Som skibet, der indimellem sejler ind i stormvejr og uvejr, har mulighed for at kaste anker, ligeså har du mulighed for at kaste dit anker, når du oplever, at dine tanker og følelser stormer rundt omkring dig.

Tag nogle dybe bevidste vejrtrækninger, imens du mærker dine fødders kontakt mod jorden. Mærk, hvordan hele fodfladen berører jorden. Ikke kun hælen, ikke kun det forreste af foden, men hele fodfladen på begge dine fødder. Du står stærkt (øv dig gerne i det første gang på bare fødder, så du får fornemmelsen af, hvad det vil sige, at du står stærkt). Mærk jordforbindelsen og mærk, hvordan du symbolsk har kastet dit anker. Forestil dig, at du trækker vejret helt ned i dine fødder.

I en tilstand, hvor du har kastet anker, kan stormen; dine tanker og følelser, storme omkring dig, men uden at vælte dig omkuld. Dine tanker og følelser har mulighed for at være til stede, imens du gør det, der er vigtigt for dig. Prøv det i dette øjeblik.

Efter lidt tid vend tilbage til åndedrættets helt naturlige rytme. Hvis du igennem længere tid har trukket dit vejr lidt hurtigt og overfladisk, som i det øverste af din brystkasse, kan det vække både ubehag og svimmelhed at trække vejret dybt ned i maven. Det kan kræve lidt træning, men hvis du fortsætter over flere uger med denne øvelse indimellem, vil du efter nogen tid mærke, at den bliver mere behagelig og naturlig.” Uddrag fra MØD DIN ANGST.

Kunne du tænke dig at få yderligere inspiration til, hvordan du kan lære at tackle din angst og andre svære følelser, så er der øvelser, viden og erfaringer at finde i min bog. Du kan se udtalelser på bogen og yderligere info lige her:

MØD DIN ANGST af Heidi Strandberg Andreasen, Skriveforlaget 2014.

Har du brug for hjælp, så husk endelig, at jeg har en dejlig meditation liggende på siden!

“Dit beroligende åndedræt” finder du lige her!

De gode vejrtrækninger fornyer dit liv og din hverdag, så HUSK dem <3

Kærligst Heidi.

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *