Kan du heller ikke stoppe dine tanker?

“Jeg sad med lukkede øjne.

I skrædderstilling på et gulv. Forsøgte at følge instruktionen. Iagttog den lilla plet i panden, jeg skulle forestille mig. Fik at vide, at jeg skulle synke ind i mig selv. Give slip på alle mine tanker.

Åbnede det ene øje på klem. Kiggede forsigtigt ud. Jeg så, at alle de andre sad helt rolige i dem selv. Lukkede mit halvtåbne øje igen. Forstod det ikke! Meditation skulle give ro. Jeg havde opsøgt netop dette meditationskursus i håb om, at jeg skulle få det bedre. At jeg skulle finde ro, men det føltes ikke rart i min krop. Tankerne kværnede rundt i mit hoved. Hvordan skulle jeg få dem til at stoppe?”

Har du også droppet meditationen, da du ikke kan stoppe dine tanker – og tror, det er det, du skal?

Jeg gik derfra med en følelse af, at jeg ikke kunne meditere! Der var alt for meget uro og angst i min krop. Alt for mange tanker. Jeg fik det ikke bedre. Tværtimod. Følte næsten, jeg fik det værre! 

Jeg forstod, at andre fik meget ud af meditationen. Jeg forstod bare ikke hvad!

Før mange år efter … 

Mødet med mindfulness og bevidst nærvær.

Jeg skulle ikke længere få mine tanker til at gå væk. Jeg skulle ikke få angst, uro og smerte til at gå væk. Jeg skulle bare iagttage alt det, der var i mig. Uden domme og vurderinger. Jeg skulle bare være nysgerrig på mit sind.

Jeg havde kæmpet i mange år. Ønsket det ud af mit liv. 

Med mindfulness lærte jeg at være nysgerrig!

Og bare iagttage! Jeg lærte at trække vejret igennem alt det, jeg oplevede. Jeg gik på undersøgelse i mit eget sind, i mine tanker og mine følelser. I lang tid øvede jeg mig i “bare at være”.

Pludselig en dag stoppede jeg op! Uroen var væk! Ingen trykken på brystet. Der var blevet så roligt inde i mig! Mine tanker kørte stadigvæk. Men det var som om, at de ikke længere forstyrrede, som førhen. Jeg forstod ikke helt, hvad der var sket. Pludselig opdagede jeg, at noget var forandret. 

Denne dag gik der noget vigtigt op for mig! 

Jeg måtte erkende, at accept, nysgerrighed, åbenhed og venlighed var vejen frem for mig. Undgåelse havde ikke hjulpet mig. Det havde snarere holdt mig fast! 

Jeg følte mig pludselig fri! 

Fri … Fri … Fri …

“Mindfulness er ikke som sådan et redskab til at opnå ro – og alligevel er der mange, der ser det sådan!

Mindfulness er et særligt nærvær, der hjælper dig med at skabe indsigt i dit sind! 

Men … 

Mange oplever ro, når de øver sig i at opleve det, der er i øjeblikket!”

Ønsker du også at indføre mindfulness i dit liv?

Du kan se mere om Powerflow Online Mindfulness ved at klikke på billedet herunder:

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *